top of page

HANDEN UIT DE MOUWEN! Vrijwilligers gezocht voor de inventarisatie van het religieuze erfgoed van de


Zit er in jou een vrijwilliger die graag het erfgoed van de stad mee in kaart brengt? Dan is dit misschien wel iets voor jou…

Wie? Iedereen met een hart voor (religieus) erfgoed is welkom. Voorkennis is niet vereist. Er wordt een startvorming aangeboden en er is een constante begeleiding ter plekke. Er is voor elk wat wils!

Wat? We maken een inventaris van het roerend patrimonium van de monumentale Sint-Salvatorkerk (schilderijen, beelden, kandelaars, kelken, kazuifels, meubilair,…) Het inventariseren gebeurt met een groep lokale vrijwilligers onder de deskundige begeleiding van erfgoed zuidwest. Iedereen kan, aansluitend bij zijn/haar interesses, een taak op zich nemen. Dit gaat van het fysiek aanbrengen van nummers en het opmeten van objecten, tot het fotograferen van objecten en het maken van beschrijvingen op de computer.

Wanneer? In de loop van april 2019 starten we met het inventariseren. We

zoeken naar een weekdag die het best past voor de meeste vrijwilligers. We werken één dag per week in twee teams (9u-12u en 13u tot 16u). Als vrijwilliger kan je zelf kiezen hoe vaak je komt meehelpen. Een halve dag per week, een halve dag om de twee weken of wat vaker? De keuze ligt bij jou!

Wat bieden we je? Een unieke ervaring om het lokale erfgoed in handen te nemen en te bestuderen, gratis vorming, koffie en goed gezelschap. Elke vrijwilliger wordt verzekerd.

Steek de handen uit de mouwen en vervoeg het vrijwilligersteam! Wil je graag wat meer info over hoe alles in zijn werk gaat? Contacteer erfgoed zuidwest (jelle@zuidwest.be, 056 24 16 16) of Frieke Decreus (frieke.decreus@harelbeke.be of 056 733 471)


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page