top of page

Lezing: Mei '40


Op zaterdag, 23 februari geeft auteur Bruno Comer op uitnodiging van De Roede van Harelbeke een lezing voor de meidagen van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft daarbij bijzondere aandacht voor Harelbeke, Bavikhove en Hulste.

Bruno Comer (1955) is auteur van vijf jeugdboeken, twee werken voor een ruimer publiek en een publicatie bij de Koninklijke Commissie voor Geschiedenis. Hij werd bekroond met de Jacob van Maerlant Prijs voor debutanten (1984) en ontving in 1996 een premie in de Provinciale Prijs voor Literatuur van de provincie West-Vlaanderen. Zijn essay. '1940: de onbegrijpelijke nederlaag' (Davidsfonds 2010) kende een grote weerklank en is uitverkocht. Op het wetenschappelijke vlak is de publicatie van de oorlogsmemoires van Paul Timbal bij de Koninklijke Commissie voor Geschiedenis vermeldenswaardig (Why the Belgian Diamonds Never Fell into Enemy Hands, 2014).

De lezing vindt plaats in cc het Spoor om 15 uur en gebeurt in samenwerking met De Leiegouw.


Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page