top of page

Erfgoeddag: oorlogsaffiches die blijven plakken


Tijdens Erfgoeddag is De Roede van Harelbeke aanwezig op de tentoonstelling De Bezettering – oorlogsaffiches die blijven plakken. Bestuurslid Fhilip Vannieuwenhuyze geeft er tekst en uitleg over het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Afspraak op 23 april vanaf 10 uur in LDC De Vlinder.

De tentoonstelling Bezettering 14-18 vertelt het verhaal van communicatie en oorlog, van letterzetters en bezetters. Aan de hand van tekstaffiches wordt het dagelijkse leven onder de Duitse bezetting in beeld gebracht. De tentoongestelde affiches werden geselecteerd uit de collecties van het Rijksarchief en de stads- en gemeentearchieven van Zuid-West-Vlaanderen.

In Harelbeke kan je op Erfgoeddag ook terecht in het Peter Benoitmuseum voor de tentoonstelling E3 excentrieke klassieker. In 2017 wordt de 60e editie van de wielerwedstrijd E3 Harelbeke gereden. Aan de hand van verschillende memorabilia ontdek je het verhaal van dit wielerjuweel, maar ook hoe je best je eigen wielertruitjes kan bewaren. Trek je mooiste wielerkostuum aan en doe mee aan de koers op rollen of maak een rondje op onze gekke fietsen! De kleinste bezoekers kunnen deelnemen aan een zoektocht.

Meer informatie is te vinden opRecente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page