Zoeken

HANDEN UIT DE MOUWEN! Vrijwilligers gezocht voor de inventarisatie van het religieuze erfgoed van de

Zit er in jou een vrijwilliger die graag het erfgoed van de stad mee in kaart brengt? Dan is dit misschien wel iets voor jou… Wie? Iedereen met een hart voor (religieus) erfgoed is welkom. Voorkennis is niet vereist. Er wordt een startvorming aangeboden en er is een constante begeleiding ter plekke. Er is voor elk wat wils! Wat? We maken een inventaris van het roerend patrimonium van de monumentale Sint-Salvatorkerk (schilderijen, beelden, kandelaars, kelken, kazuifels, meubilair,…) Het inventariseren gebeurt met een groep lokale vrijwilligers onder de deskundige begeleiding van erfgoed zuidwest. Iedereen kan, aansluitend bij zijn/haar interesses, een taak op zich nemen. Dit gaat van het fys

Lezing: Mei '40

Op zaterdag, 23 februari geeft auteur Bruno Comer op uitnodiging van De Roede van Harelbeke een lezing voor de meidagen van de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft daarbij bijzondere aandacht voor Harelbeke, Bavikhove en Hulste. Bruno Comer (1955) is auteur van vijf jeugdboeken, twee werken voor een ruimer publiek en een publicatie bij de Koninklijke Commissie voor Geschiedenis. Hij werd bekroond met de Jacob van Maerlant Prijs voor debutanten (1984) en ontving in 1996 een premie in de Provinciale Prijs voor Literatuur van de provincie West-Vlaanderen. Zijn essay. '1940: de onbegrijpelijke nederlaag' (Davidsfonds 2010) kende een grote weerklank en is uitverkocht. Op het wetenschappelijke vlak is

Zorg in en rond De Parette

Op dinsdag, 19 februari 2019 brengt de Roede van Harelbeke een causerie Zorg in de Parette in woord en beeld in het dienstencentrum De Parette. We grasduinen een uurtje doorheen de jaren met foto's van hoe de Parette evolueerde, wie er vroeger en veel vroeger terecht kon en wie er zorgzame sporen naliet. Dit naar aanleiding van 20 jaar dienstencentrum De Parette. We starten om 14 uur.

Nieuwjaarsreceptie

Erfgoedkring De Roede van Harelbeke nodigt al zijn leden met genoegen uit op zijn nieuwjaarsreceptie die doorgaat op zondag, 27 januari 2019 vanaf 11 uur in dorpshuis De Rijstpekker te Hulste.

Vernieuwen lidgeld

Voor amper 7,5 euro word of blijf je in 2019 lid van De Roede van Harelbeke. Het volstaat om dit bedrag over te schrijven op het rekeningnummer van de erfgoedkring: BE55 4643 2349 4144. Als lid krijg je twee maal per jaar Tijdingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in de bus. Alvast bedankt voor uw steun.

Tijdingen in het thema van de bevrijding

Het tweede nummer van Tijdingen van 2018 staat volledig in het teken van de bevrijding van Bavikhove en Hulste tijdens de oktoberdagen van 1918. Fhilip Vannieuwenhuyze beschrijft hoe Belgische piotten Hulste en Bavikhove bevrijdden, wat er aan vooraf ging en hoe Hulste en Bavikhove hun bevrijders verwelkomden. Rond deze tijd kunnen de leden de uitgave in hun bus verwachten.

De Roede van Harelbeke

Tuinstraat 15

8530 Harelbeke

dirk.viaene@gmail.com

  • Facebook Social Icon